אם יש לך עובדים שכירים או אפילו פרילנסרים המאמר הזה בשבילך
לוקח 2 דקות לקרוא אותו:
עובדים יכולים לגרום להוצאות כספיות מיותרות שעולות לך הרבה כסף.
כשאתם עושים חשבון של סוף החודש, האם העובדים גורמים לכם
להרוויח יותר או שהם הוצאה עבורכם?
קבלו ממני כמה נקודות מבט שיעזרו לכם להיות מנהלי-עובדים טובים יותר.
6 טיפים בנושא ניהול עובדים
1. מנהל = executive
ציון מקור: execution = הוצאה לפועל.
מנהל אמור לדאוג שכל עובד מוציא לפועל את התוצר שלו.
או במילים אחרות תפקידו של מנהל להשיג תוצרים!
דאגו שכל עובד יודע מה התוצר הסופי בעל הערך שהוא אמור להוציא.
מניסיוני עובדים רבים לא מודעים לתוצר הסופי שלהם.
דוגמה עצובה: לפני שבוע נכנסתי לחברה בגודל בינוני ומולי פקידה מאחורי דלפק קבלה
מעץ מלא, מאוד מרשים.
היא שוחחה בטלפון עם אחד מעובדי החברה, כעסה עליו
ואז כשניתקה את הטלפון והסתכלה עלי במין מבט של
"מה עכשיו אתה רוצה ממני"?
וחשבתי לעצמי שהיא בטוח לא מודעת לעובדה שהתוצר הסופי
שהיא אמורה להפיק מעבודתה הוא: לתת שירות טוב עם הרבה אהדה
לעובדי החברה ולבאים מבחוץ.
2. לעולם, לעולם, לעולם אל תפתור בעיות שהעובד מציג בפניך.
הוא עושה זאת בין היתר כדי שהוא יוכל להיות "תוצאה" של הבעיה ואתה ה"גורם".
למד אותו שהוא צריך למצוא את הפתרונות בעצמו.
3. עם עובד ממשיך לעשות בעיות, תמיד, תמיד חקור וגלה את הגורם האמיתי לצרות.
יש תמיד 2 אפשרויות: 1. חוסר ידיעת התפקיד 2. התכוונות נגדית של העובד.
4. מה מנהל רוצה וצריך על הקוים שלו:
א. מידע.
ב. עיניינים פיננסים
ג. פידבק על מטלות (בוצע!)
5. מה מנהל לא רוצה על הקוים שלו:
א. דרישות להחלטות.
ב. תגובות לא נאותות ותגובות של "לא יכול".
ג. תקשורות מערבלות (לא רציונליות, מבולבלות, הרסניות, גורמות לסערה,
מזעזעות או מטרידות).
6. תמיד תתגמל עובד שיש לו תפוקה גבוהה וטובה
ו"תעניש" עובד על תפוקה ירודה ולא מספקת. לעולם לא הפוך.
אל תעניש או תתפוס קצר מידי עובד טוב שיש לו תפוקה טובה
כי אז תגרום לו להתדרדר. לעולם אל תתן בונוס לעובד שהתפוקה שלו ירודה.
תגיות: הדרכת צוות עובדים, הדרכת עובדים, ניהול עסק, הנעת עובדים